top of page
vtprostirvn

ЯК ОТРИМАТИ ВІД ВІННИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДОПОМОГУ НА ПОХОВАННЯ ЗАГИБЛОГО (ПОМЕРЛОГО) ВНАСЛІДОК ВІЙНИ?

Нам би дуже хотілось, щоб цим видом допомоги ніхто ніколи не скористався, а близькі і рідні були поруч з нами – живі і здорові. Та в Україні війна. І у важку мить втрати родини Героїв і Героїнь потребують не лише емоційної, але й фінансової підтримки.

· Цей вид одноразової допомоги від Вінницької міської громади у 2023 році становить 20 тисяч гривень (на одне поховання). Їх нараховують незалежно від коштів, отриманих за обласною програмою. Тобто, подавати документи варто в обидва органи самоврядування (місто, область).

ЗА ЯКИХ УМОВ ВИПЛАЧУЮТЬ ДОПОМОГУ?

· Якщо загиблий (померлий) був військовослужбовцем, працівником правоохоронних органів, служби цивільного захисту, добровольцем ТРО ЗСУ, виконував службовий обов’язок на об’єктах критичної інфраструктури, працював в органах державної влади, місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах чи закладах Вінницької міської територіальної громади.

· Якщо цивільна особа загинула (померла) внаслідок ракетних ударів по об’єктах Вінницької міської територіальної громади під час російської агресії проти України.

!!! Важливо!!!

· Допомога надається, якщо на день смерті людина була жителем Вінницької громади або ж один з батьків чи дружина (чоловік) є жителем громади.

· У випадку ВПО людина повинна перебувати на обліку у департаменті соціальної політики Вінницької міської ради, а поховання відбуватися на території громади.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ НАДАТИ?

1) Заяву на ім’я Вінницького міського голови;

2) Копію паспорта заявника (або ID-картки з додатком про місце реєстрації) та ідентифікаційний код;

3) Копію свідоцтва про смерть (і пред’явити оригінал);

4) Довідку про те, що загибель (смерть) спричинена агресією росії проти України;

5) Копію лікарського свідоцтва про смерть;

6) Виписку з медичної картки (форма 027/0), якщо смерть настала вже під час отримання медичної допомоги.

7) Довідку з реєстру Вінницької міської територіальної громади про зняття загиблого (померлого) з місця реєстрації. Або ж довідку про місце реєстрації одного з батьків чи подружжя, якщо здійснюють поховання на території Вінницької громади.

8) Копію договору-замовлення про здійснення поховання.

9) Довідку про відкриття банківського рахунку.

10) Згоду на оброблення персональних даних.

Зазначимо також, що допомога нараховується безпосередньо тій особі, яка здійснювала поховання.





Comments


bottom of page