top of page
vtprostirvn

ЕКВАТОР ПРОЄКТУ: ЩО МИ ВЖЕ ВСТИГЛИ ЗРОБИТИ РАЗОМ З «ВІДРОДЖЕННЯМ»?


Навесні 2024 року ми стартували з новим проєктом за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу. Запланували заходи для кількох цільових груп: ветеранів/ок, колективів медичних закладів, а також для рідних загиблих Героїв.


Плануючи проєкт «Правова та психологічна підтримка ветеранів та їхніх родин у Ветеранському просторі на Вінниччині «Ми поруч», наша команда сфокусувалася на кількох напрямах:

-        Організація корисного дозвілля для ветеранів і ветеранок, а саме сплавів на каное малими річками Вінниччини та Південним Бугом.

-        Правові консультації для поранених військових у лікувальних закладах області, де захисники і захисниці проходять відновлення після фронту.

-        Психологічні консультації для медичного персоналу закладів охорони здоров’я для поліпшення комунікації з пораненими військовослужбовцями.

-        Видання та розповсюдження посібника для віськовослужбовців з важливою інформацією про права, соціальні гарантії, підготовку до військово-лікарської комісії тощо.

-        Організація двох ретритів у Карпатах для дружин та батьків полеглих Героїв.


Станом на серпень нам вдалося провести 6 сплавів на каное і залучити до них 42 учасників та учасниць. Завдяки таким активностям утворилося стійке комьюніті у закритій групі одного з месенджерів. Ветерани і ветеранки почали активніше спілкуватись та підтримувати один одного.

Відбулось 6 виїзних юридичних консультацій та одна за участі психологині, яка розібрала з медичним колективом лікарні найбільш гострі моменти у спілкуванні з військовими, пояснила, яких реплік, тем та ситуацій уникати, щоб не ретравмувати воїнів.


Навесні пройшов шестиденний ретрит у Карпатах для дружин полеглих Героїв. Йому передували дві групи підтримки. А безпосередньо під час ретриту з жінками працювали психологині. Для пошуку внутрішнього ресурсу фахівчині використали методики групової терапії, арт-терапевтичні практики, фізичні і дихальні вправи для покращення сну та ментальної рівноваги.

У межах проєкту команда Ветеранського простору розробила посібник і видала його накладом у 600 примірників.

Проєкт триває до середини осені.  Він відбудеться завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України» та реалізації проєкту «Правова та психологічна підтримка ветеранів та їх родин у Ветеранському просторі на Вінниччині».

Допомогу з організацією ретритів для дружин та батьків надала Вінницька міська рада.

Comments


bottom of page